Häpnadsväckande destinationer för din seglats i Grekland

Häpnadsväckande destinationer för din seglats i Grekland

Destinationer för din seglats i Grekland

En av Greklands charmigaste fiskebyar heter Perdika, belägen på ön Aegina som tillhör ögruppen de Saroniska öarna. När man lägger an vid den lilla hamnen möts man av en rad autentiska restauranger i klassisk stil längs kustlinjen där de grillar färsk fisk, skaldjur och haloumi till perfektion. Utsikten över havet och bergen på Peloponnesos är en sann njutning för själen och absolut en destination vi rekommenderar att ni besöker under en seglats i Grekland. Hamnen i Perdika erbjuder utmärkta faciliteter och gör det enkelt och smidigt för alla som kommer med segelbåt att uppleva denna avkopplande fiskeby. 

 

Om du älskar dramatiska, bergiga landskap bara måste du besöka Leonidio, huvudstad i Tsakonia-regionen, som vuxit fram mellan två bergsväggar i norr och söder med den ljuvliga floden Dafnon som slingrar sig genom staden. Här talas det ett unikt språk som härrör från en forntida dialekt på de smala gatorna som löper längs pittoreska byggnader och herrgårdar med vackra, välskötta trädgårdar. Leonidio har bevarats så autentiskt tack vare de stränga byggreglerna som råder inom stadens gränser. Den trygga hamnen Plaka ligger 4 km utanför staden och välkomnar seglande besökare med öppna armar.  

Läsa : Vinets medicinska kraft i antika Grekland

På ön Hydra i ögruppen de Saroniska öarna har de förbjudit bilar för att skapa ett stillsamt paradis med vackra stengator som leder in till staden från hamnen. Ett riktigt genidrag. Hit kommer både greker och turister för att koppla av på en av de populära stränderna Vlichos, Kaminia, Bisti och Agios Nikolaos, som går utmärkt att segla till. Från juni till september ligger den genomsnittliga högsta temperaturen på Hydra mellan 29,4 grader och 32,8 grader, så ett par dagar på stranden under ett parasoll med fläktande vindar är rena rama drömlivet. Inne i staden väntar så klart tavernor, caféer, butiker och restauranger som drivs av de lokala hydrioterna, kända för sin gästfrihet.

 destinationer för din seglats i Grekland

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn